adéu, nadó

Maria Àngels Claramunt

El Tribunal Constitucional ens dóna la raó: les despulles d’un fill es poden recuperar, sempre, sigui quan sigui l’òbit

Deixa un comentari

El Tribunal Constitucional dóna la raó a una mare a qui se li va impedir incinerar el cos del seu fill, nascut als cinc mesos

El Tribunal Constitucional dóna la raó a una mare a qui se li va impedir incinerar el cos del seu fill, nascut als cinc mesos. La demanda va ser interpolada per l’advocada de El Parto es Nuestro, Francisca Fernández, i per Aitor Canales Santander, i suposa una fita històrica al l’Estat espanyol ja que és la primera sentència que reconeix el dret de la família a acomiadar-se dels fills perduts en qualsevol moment de la gestació, de forma íntima i privada, per damunt de protocols hospitalaris que fins ara negaven aquest dret a molts pares per raço de poques setmanes o a partir d’un determinat pes.

Després de perdre una demanda rere l’altra, el dia 1 de febrer de 2016 el Tribunal Constitucional va decidir amparar la mare, i li va donar la raó tot declarant que s’havia “vulnerat” la seva intimitat familiar. En aquest sentit, l’ auto defensa que els protocols són documents interns que ordenen l’actuació dels professionals sanitaris, però que no poden impedir la realització dels drets fonamentals, que òbviament són de major dimensión i jerarquia.
El més alt òrgan constitucional estabñeix un precedent important en una faceta del dret fonamental sobre el que no exisia doctrina constitucional. Per a l’associació El Parto es Nuestro i per a totes les persones i organitzacions implicades en el suport i acompanyament a les mares i pares en dol gestacional és una notícia d’especial relleu, ja que ratifica la necessitat d’ abordar d’ una manera més humana i respectuosa aquest moment tan delicat i dolorós com és una pèrdua gestacional-perinatal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s